Jehly z kuřecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 33 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 462.2 mg
- Draslík 413.2 mg
- Vláknina 1013.3 mg
- Vitamín A 1013.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá, odblaněná játra nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na kostky a cibuli na kolečka.
-
2
Játra, slaninu a cibuli napichujeme střídavě na jehly. Osolíme, opepříme, potřeme olejem s prolisovaným česnekem a špetkou tymiánu.
-
3
Jehly rozložíme na grilovací rošt potřený olejem. Grilujeme asi 7 minut, jehly obrátíme, znovu potřeme olejem a grilujeme ještě 6 minut.