Knedlíky vařené v hrníčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 17 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 147.7 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 4080 mg
- Vitamín A 4080 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce rozmícháme žloutky, přidáme osolenou mouku, pevný sníh ušlehaný z bílků a žemle nakrájené na kostičky.
-
2
Hrnky vymažeme máslem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou tak, aby hladina vody sahala do poloviny hrnků. Vaříme pod pokličkou 35-45 minut, dokud těsto nenabude.
-
3
Hrnky vyjmeme, knedlíky uvolníme od krajů pomocí nože, vyklopíme je a nití nakrájíme na plátky.