Knedlíky vařené v hrníčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 2 hrnek Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 147.7 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 4080 mg
  • Vitamín A 4080 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozmícháme žloutky, přidáme osolenou mouku, pevný sníh ušlehaný z bílků a žemle nakrájené na kostičky.

  • 2

    Hrnky vymažeme máslem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou tak, aby hladina vody sahala do poloviny hrnků. Vaříme pod pokličkou 35-45 minut, dokud těsto nenabude.

  • 3

    Hrnky vyjmeme, knedlíky uvolníme od krajů pomocí nože, vyklopíme je a nití nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu