Sardelová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Tuk
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 50 g Sardelová pasta
  • 1500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 792 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 126.5 mg
  • Vláknina 1363 mg
  • Vitamín A 1363 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.

  • 2

    Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, přidáme mletý pepř a sardelovou pastu a vše zvolna provaříme.

  • 3

    Omáčku přecedíme, přisolíme, přidáme máslo a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Sardelovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso a na ztracená vejce.

Komentáře k receptu