Sardelová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 792 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 14.4 mg
- Draslík 126.5 mg
- Vláknina 1363 mg
- Vitamín A 1363 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
-
2
Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, přidáme mletý pepř a sardelovou pastu a vše zvolna provaříme.
-
3
Omáčku přecedíme, přisolíme, přidáme máslo a ještě krátce povaříme.
-
4
Sardelovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso a na ztracená vejce.