Cibulová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1188 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 163.1 mg
- Vláknina 2213 mg
- Vitamín A 2213 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku.
-
2
Přidáme drcený pepř, přisypeme prosátou mouku a připravíme zásmažku.
-
3
Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme, osolíme a dobře provaříme. Potom omáčku přecedíme a dosolíme. Procezenou omáčku ještě krátce povaříme.
-
4
Cibulovou omáčku připravujeme na vařené vepřové nebo hovězí maso.