Fazolový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 šálek Fazole bílé
  • 1 šálek Brambory vařené
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 2313 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 4.6 mg
  • Draslík 659.7 mg
  • Vláknina 18675.5 mg
  • Vitamín A 18675.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme nabobtnat, nejlépe přes noc. Propláchneme je ve studené vodě a uvaříme.

  • 2

    Oloupeme si jablka, odstraníme z nich jádřince, očistíme zeleninu a vše nakrájíme i se sýrem na kostičky. Smícháme s fazolemi.

  • 3

    Protlak, olej a ocet smícháme, ochutíme a promícháme s ostatním. Můžeme přidat i několik lžic majonézy.

  • 4

    Salát necháme dvě hodiny uležet a pak můžeme podávat.

Komentáře k receptu