Fazolový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 97 g
- Sodík 2313 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 4.6 mg
- Draslík 659.7 mg
- Vláknina 18675.5 mg
- Vitamín A 18675.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme nabobtnat, nejlépe přes noc. Propláchneme je ve studené vodě a uvaříme.
-
2
Oloupeme si jablka, odstraníme z nich jádřince, očistíme zeleninu a vše nakrájíme i se sýrem na kostičky. Smícháme s fazolemi.
-
3
Protlak, olej a ocet smícháme, ochutíme a promícháme s ostatním. Můžeme přidat i několik lžic majonézy.
-
4
Salát necháme dvě hodiny uležet a pak můžeme podávat.