Kuře s falešnou mušlovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Játra kuřecí
- 1 dl Víno bílé
- 1 dl Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Slanina vepřová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 22 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 206 mg
- Draslík 266.8 mg
- Vláknina 4215.8 mg
- Vitamín A 4215.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme po obou stranách na másle. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, slaninu a vše osmahneme.
-
2
Mírně podlijeme vývarem, vínem a dusíme doměkka.
-
3
Hotovou šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a necháme povařit.
-
4
Nakonec do šťávy zamícháme sardelovou pastu a smetanu, necháme přejít varem a po odstavení z ohně zakapeme citronovou šťávou.
-
5
Podáváme s nočky.