Hovězí guláš se zeleninou a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 110.8 mg
  • Draslík 621.6 mg
  • Vláknina 5305.8 mg
  • Vitamín A 5305.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle (nebo na másle) zpěníme na kroužky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené, osolené maso a bez podlévání dusíme.

  • 2

    Potom přidáme na kroužky nakrájené papriky bez semen, na kostičky nakrájené brambory a dusíme doměkka. Nakonec přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a mouku utřenou s kouskem másla. Zalijeme smetanou a krátce povaříme.

Komentáře k receptu