Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty
Suroviny
- 500 g Vepřové maso tučné
- 150 g Vepřová uzená plec
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Kapusta hlávková
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 967 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 71 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 277.9 mg
- Draslík 1427.5 mg
- Vláknina 10496 mg
- Vitamín A 10496 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 300.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vymačkáme ji a umeleme.
-
2
Žemli nakrájenou na plátky pokropíme mlékem a umeleme spolu s vepřovým masem, s uzeným masem a s cibulí. Směs smícháme s připravenou kapustou, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme 2 žloutky a 1 bílek.
-
3
Utvoříme 2 šišky, vložíme je do pekáče na rozehřáté sádlo a povrch potřeme bílkem. Pečeme za častého potírání vypečenou šťávou asi 1 1/2 hodiny. K podlévání použijeme silný vývar.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.