Polenta z krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 11 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 203.3 mg
- Draslík 115.6 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu drobně nakrájíme, sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně mírně osmahneme.
-
2
Potom přilijeme mléko, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Do hotové kaše zamícháme ušlehaná vejce a mícháme, až kaše zhoustne. Lžící namočenou v tuku vykrajujeme noky.
-
3
Podáváme k leču nebo k masu.