Chřest zapečený se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kg Chřest bílý
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 48.9 mg
  • Draslík 518.9 mg
  • Vláknina 10611.6 mg
  • Vitamín A 10611.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat.

  • 2

    Zapékací mísu vymastíme máslem, vložíme do ní chřest a přelijeme osolenou smetanou smíchanou se strouhankou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Zapečeme v dobře předehřáté troubě.

  • 4

    Podáváme jako teplý předkrm s krajíčky veky nebo jako přílohu k vařenému kuřecímu a hovězímu masu.

Komentáře k receptu