Štědrovečerní štrůdl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 23 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 111.8 mg
- Draslík 188.9 mg
- Vláknina 6954 mg
- Vitamín A 6954 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dáme do mísy mouku, vytvoříme v ní důlek, do kterého rozdrobíme 2 lžíce másla. Přidáme 1 vejce, špetku soli, víno a studenou vodu.
-
2
Vytvoříme těsto a necháme asi hodinu uležet v chladu.
-
3
Mezitím si oloupeme a nastrouháme nahrubo jablka.
-
4
Pak z těsta vyválíme tenký plát, který potřeme rozpuštěným máslem.
-
5
Dáme na něj nastrouhaná jablka a posypeme pískovým cukrem smíchaným se skořicí.
-
6
Plát opatrně zavineme a přendáme na vymaštěný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby. Běheme pečení štrůdl potíráme vejcem.
-
7
Horký štrůdl potřeme rozpuštěným máslem a dostatečně pocukrujeme.