Velikonoční beránek z kynutého těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 28 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 274.1 mg
- Draslík 319.8 mg
- Vláknina 9153.1 mg
- Vitamín A 9153.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme do pěny máslo, žloutky, špetku soli, citronovou kůru, vanilkový a moučkový cukr. Třeme asi 20 minut.
-
2
Do této hmoty pak přidáme kvásek a vmícháme prosátou mouku. Přidáme rozinky a oloupané, najemno nasekané mandle.
-
3
Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
-
4
Vymastíme si formu na beránka a vysypeme hrubou moukou či strouhankou, Těsto dáme do formy, upravíme jej a necháme ještě 15 minut vykynout.
-
5
Pak přiklopíme horní částí formy a dáme péct do předehřáté trouby.
-
6
Asi po 30 minutách formu opatrně obrátíme a pečeme beránka z druhé strany, aby byl upečený z obou stran.
-
7
Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout, pak beránka opatrně vyklopíme, oči mu uděláme z rozinek či koření, pocukrujeme a okolo krku zavážeme stužku.