Nadýchaná omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 376.2 mg
  • Draslík 131.2 mg
  • Vláknina 37 mg
  • Vitamín A 37 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky třeme s cukrem, vanilkovým cukrem a moukou. Přidáme pevný sníh z bílků a lehce jej vmícháme do těsta.

  • 2

    Směs navršíme do silně vymaštěné zapékací mísy a povrch posypeme moučkovým cukrem.

  • 3

    Omeletu necháme ve středně vyhřáté troubě mírně zrůžovět.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu