Jablečná omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 720 mg
  • Vláknina 22800 mg
  • Vitamín A 22800 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka upečeme ve slupce. Po upečení odstraníme slupky a jádřince a dřeň utřeme se žloutkem a cukrem do pěny. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 2

    Na pomaštěné pánvi na mírném ohni pečeme omeletu. Dbáme, aby se stejnoměrně upekly i okraje.

  • 3

    Omeletu podáváme pocukrovanou.

Komentáře k receptu