Jablečná omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 23 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 269.3 mg
- Draslík 720 mg
- Vláknina 22800 mg
- Vitamín A 22800 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka upečeme ve slupce. Po upečení odstraníme slupky a jádřince a dřeň utřeme se žloutkem a cukrem do pěny. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
-
2
Na pomaštěné pánvi na mírném ohni pečeme omeletu. Dbáme, aby se stejnoměrně upekly i okraje.
-
3
Omeletu podáváme pocukrovanou.