Protýkaná vepřová plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1714 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 479 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 365.9 mg
- Draslík 1604.8 mg
- Vláknina 12715 mg
- Vitamín A 12715 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme a spolu s párkem nakrájíme na štíhlé hranolky. Maso otřeme, osolíme, opepříme a protkneme hranolky párku a mrkve.
-
2
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, maso na ní ze všech stran opečeme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme za občasného podlití doměkka.
-
3
Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme protlak, podlijeme a podusíme.
-
4
Hotovou šťávu přecedíme na naporcované maso, dochutíme a podáváme s rýží, knedlíky nebo brambory.