Telecí plátky s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 878 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 904.3 mg
- Vláknina 2510 mg
- Vitamín A 2510 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej, polovinu másla, přiložíme plátky masa a smažíme z každé strany asi 3 minuty. Plátky vyjmeme a upravíme na talíře.
-
2
Do pánve nalijeme víno, provaříme, přidáme zbytek másla, povaříme 2 minuty, přimícháme posekanou petrželku, kerblík, pažitku, estragon a odstavíme.
-
3
Plátky masa na talířích přelijeme vinnou omáčkou s bylinkami a podáváme.