Polévka ze slávek s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2215 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 100.2 mg
- Draslík 1721.1 mg
- Vláknina 11375 mg
- Vitamín A 11375 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky omyjeme, vyčistíme kartáčkem, šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s česnekem, osmahneme, přidáme slávky, zalijeme vodou, ovoníme snítkou tymiánu a povaříme 5 minut. Polévku přecedíme, neotevřené slávky vyhodíme, vývar ze slávek smícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme brambory, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Maso ze slávek vyndáme z lastur a spolu se smetanou přidáme do polévky. Povaříme ještě dvě minuty, poté odstavíme.
-
3
Jednotlivé porce posypeme petrželkou.