Polévka ze slávek s bramborami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Mušle slávky
  • 100 g Šalotka
  • 20 g Olej olivový extra panenský
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 500 g Brambory
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2215 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 100.2 mg
  • Draslík 1721.1 mg
  • Vláknina 11375 mg
  • Vitamín A 11375 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky omyjeme, vyčistíme kartáčkem, šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s česnekem, osmahneme, přidáme slávky, zalijeme vodou, ovoníme snítkou tymiánu a povaříme 5 minut. Polévku přecedíme, neotevřené slávky vyhodíme, vývar ze slávek smícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme brambory, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Maso ze slávek vyndáme z lastur a spolu se smetanou přidáme do polévky. Povaříme ještě dvě minuty, poté odstavíme.

  • 3

    Jednotlivé porce posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu