Pappardelle s pstruhem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2024 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 51.8 mg
- Draslík 490.3 mg
- Vláknina 6842.5 mg
- Vitamín A 6842.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, salátovou okurku podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek nakrájíme na plátky, filety uzeného pstruha nakrájíme na kostky, koriandr posekáme najemno, česnek prolisujeme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, osmahneme, přidáme cibulku s okurkou, orestujeme, přidáme kostky ryby, podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, zjemníme smetanou (créme fraiche), prohřejeme a odstavíme. Nakonec přimícháme koriandr.
-
4
Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou se pstruhem a podáváme.