Telecí řízky v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.83 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 239.7 mg
  • Draslík 600.7 mg
  • Vláknina 226.5 mg
  • Vitamín A 226.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme a obalíme v mouce.

  • 2

    Zbylou mouku v misce smícháme do jemného těstíčka s vajíčky, pivem, jemně nakrájenou petrželkou a solí.

  • 3

    Plátky masa v připraveném těstíčku obalíme a pak je zvolna z obou stran smažíme v pánvi na rozehřátém oleji, až jsou měkké.

Komentáře k receptu