Hovězí rolky se slaninou na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 150 g Anglická slanina
  • 400 g Rajčata
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Voda pitná
  • 8 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1303 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 136.5 mg
  • Draslík 1198.7 mg
  • Vláknina 6435 mg
  • Vitamín A 6435 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso:Hovězí roštěnky naklepeme přes fólii a ochutíme solí a pepřem. Na naklepané plátky masa rozdělíme plátky slaniny, sbalíme do rolek a zajistíme proti rozbalení párátkem nebo kovovou svorkou.

  • 2

    Hovězí rolky zprudka opečeme v hlubším kastrolu a zalijeme marinádou a 250 ml vody tak, aby bylo maso ponořené, a dusíme asi 60 minut - do doby, než je maso měkké. Pokud je šťáva příliš řídká, dusíme maso těsně před podáváním bez pokličky, aby se voda odpařila. Takto připravené hovězí plátky servírujeme teplé.

  • 3

    Zálivka: Česnek nasekáme nadrobno, rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme na větší kousky. Česnek s rajčaty smícháme s olivovým olejem. Touto zálivkou zalijeme orestované plátky masa zálivkou a vodou tak, aby byly ponořené, a dusíme je doměkka. Tyto hovězí rolky servírujeme teplé.

Komentáře k receptu