Hovězí rolky se slaninou na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1303 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 136.5 mg
- Draslík 1198.7 mg
- Vláknina 6435 mg
- Vitamín A 6435 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso:Hovězí roštěnky naklepeme přes fólii a ochutíme solí a pepřem. Na naklepané plátky masa rozdělíme plátky slaniny, sbalíme do rolek a zajistíme proti rozbalení párátkem nebo kovovou svorkou.
-
2
Hovězí rolky zprudka opečeme v hlubším kastrolu a zalijeme marinádou a 250 ml vody tak, aby bylo maso ponořené, a dusíme asi 60 minut - do doby, než je maso měkké. Pokud je šťáva příliš řídká, dusíme maso těsně před podáváním bez pokličky, aby se voda odpařila. Takto připravené hovězí plátky servírujeme teplé.
-
3
Zálivka: Česnek nasekáme nadrobno, rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme na větší kousky. Česnek s rajčaty smícháme s olivovým olejem. Touto zálivkou zalijeme orestované plátky masa zálivkou a vodou tak, aby byly ponořené, a dusíme je doměkka. Tyto hovězí rolky servírujeme teplé.