Bažant na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Bažant obecný
  • 600 g Brambory vařené
  • 300 g Kompot jablečný
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 12 g Sůl
  • 4 g Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1099 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 182 mg
  • Draslík 860.1 mg
  • Vláknina 5840 mg
  • Vitamín A 5840 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, osolíme a okmínujeme. Na dno pekáčku poklademe plátky másla, na ně vyskládáme porce bažanta, na každou porci ještě položíme plátek másla, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pekáček odkryjeme, porce bažanta polijeme máslem z pekáčku, podle potřeby podlijeme troškou vody a dopečeme.

  • 2

    Porce masa upravíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a podáváme s jablečným kompotem.

Komentáře k receptu