Pečené plátky lilku s ořechy a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1.5 kávová lžička Sůl bylinková
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Hřebíček
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • 1.12 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 905.4 mg
  • Vláknina 37671.4 mg
  • Vitamín A 37671.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 8.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme osušíme a podélně je rozkrájíme na plátky silné 2,5 cm. Osolíme je (1 lžíce) a necháme 20 minut "vypotit". Potom je opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Mezitím si očistíme česnek, posekáme ho nadrobno a odložíme do misky. Posekáme loupané mandle a vlašské ořechy a odložíme je do druhé misky.

  • 3

    Připravíme si jogurtový dip. Očistíme lahůdkové cibule a pokrájíme je na velmi tenké kroužky. Do mísy si dáme bílý jogurt, cibuli, sůl, citrónový pepř, posekané mandle, přidáme čerstvě pomleté nové koření, hřebíček a zázvor. Vše důkladně promícháme a dip rozdělíme do malých misek.

  • 4

    Ve větší pánvi si rozpálíme olej a lilky orestujeme z každé strany do zlatohněda. Restujeme je přibližně po 1,5 minutě z každé strany. Když máme jednu stranu orestovanou, plátky otočíme, posypeme bylinkovou solí, čerstvě mletým pepřem 4 barev, česnekem a restujeme druhou stranu. Pak osolíme a okořeníme orestované druhé strany lilků a vyjmeme je z oleje. Lilky ozdobně poskládáme na talíře, ozdobíme je posekanými vlašskými ořechy a servírujeme je s jogurtovým dipem.

  • 5

Komentáře k receptu