Hovězí guláš s makaróny a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 82.2 mg
- Draslík 40.8 mg
- Vláknina 1307.7 mg
- Vitamín A 1307.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájenou na drobno osmahneme na másle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a osmahneme. Poté maso mírně podléváme a dusíme přikryté do měkka.
-
2
Do šťávy přidáme světlou jíšku připravenou z másla a mouky (anebo použijeme jíšku již hotovou) zalitou vývarem, přimícháme rajčatový protlak. Dle chuti můžeme přidat nasekaný stroužek česneku.
-
3
Nakonec do guláše vmícháme uvařené makarony.
-
4
Každou porci posypeme strouhaným sýrem.