Kroupová smaženice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 196 mg
- Draslík 58.3 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy propláchneme horkou i studenou vodou a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme okapat.
-
2
V kastrole na rozpáleném másle kroupy za stálého míchání prohřejeme. Přidáme žloutky a umícháme smaženici. Osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
-
3
Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozprostřeme na povrch smaženice. Ve středně vyhřáté troubě pokrm zapečeme dorůžova.
-
4
Můžeme podávat s čerstvým chlebem.