Mleté řízky v okurkové omáčce
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 30 g Slanina vepřová
- 100 g Okurky nakládané
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 0.5 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 31 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 15.4 mg
- Draslík 38.6 mg
- Vláknina 702.8 mg
- Vitamín A 702.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso v míse promícháme s žemlí navlhčenou v mléce. Přidáme 10g slaniny nakrájené na kostičky, bílek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
-
2
Z masové směsi vytvarujeme 4 tenké oválné řízky. Obalíme je po obou stranách v hladké mouce a vložíme do pekáčku omytého studenou vodou.
-
3
Řízky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut, obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
-
4
Krátce před koncem pečení přilijeme smetanu a přidáme nadrobno nakrájené okurky, které jsme osmažili na kostičkách zbylé slaniny. Nakonec omáčku podle chuti osolíme.
-
5
Vhodnou přílohou je dušená rýže.