Omáčka z ráje
Suroviny
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 3 ks Protlak rajčatový
- 1 špetka Sůl
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Tymián sušený
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 3 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 17 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 543.3 mg
- Vláknina 1281.1 mg
- Vitamín A 1281.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmahneme nakrájenou a oloupanou cibuli, přidáme všechno koření, které pustí aroma - bobkový list, nové koření a tymián.
-
2
Přimícháme protlak a kečup, zředíme vývarem a povaříme.
-
3
Osladíme a osolíme.
-
4
Z másla a mouky uděláme jíšku, do které přidáme 2 lžíce mléka na zjemnění, a rozkvedláme do rajské omáčky.