Polévka z krkovice
Suroviny
- 150 g Jehněčí krkovice
- 50 g Klobása uzená
- 20 g Olivy černé
- 15 g Citrony
- 50 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 2 ks Okurka salátová
- 1 ks Bobkový list
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 585.4 mg
- Vláknina 4742.3 mg
- Vitamín A 4742.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve na menší kousky nakrájíme cibuli, olivy, rajče, klobásu, citrón a okurky.
-
2
Maso nakrájíme na proužky.
-
3
Nakrájené maso opečeme na oleji s cibulí, když maso změkne přidáme rajčatový protlak, kapary, rajčata, citrón, olivy, okurky, bobkový list, sůl, pepř, kopr a vodu.
-
4
Když je maso zcela hotové přidáme do polévky připravenou klobásu.
-
5
Vše jen krátce povaříme a můžeme servírovat.