Kapr se zeleninou na pivu
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
- 200 g Mrkev kořen
- 200 g Pórek
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 ks Citrony
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 141 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 835 mg
- Vláknina 9696.4 mg
- Vitamín A 9696.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého kapra naporcujeme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.
-
2
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, mírně osladíme a podusíme na másle. Přilijeme pivo, přidáme koření a povaříme asi 10 minut.
-
3
Na jiné pánvi opečeme na másle a na oleji porce kapra dozlatova.
-
4
Zeleninu zahustíme maizenou, vložíme do ní porce kapra a chvíli vše povaříme.