Jablečné šátečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 35 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 120.3 mg
- Draslík 328.9 mg
- Vláknina 10436.7 mg
- Vitamín A 10436.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vykrojíme šest stejně velkých čtverců.
-
2
Rozinky propláchneme vodou a smícháme v míse s rozmačkaným máslem a hnědým cukrem.
-
3
Troubu předehřejeme na 210C.
-
4
Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince tak, aby zůstala celá. Na každý čtverec těsta položíme jedno jablko a naplníme směsí másla a cukru. Těsto potřeme vejcem rozšlehaným se špetkou soli, zavineme kolem jablek a rohy těsta k sobě pevně přimáčkneme. Šátečky naskládáme na navlhčený plech a ze všech stran ještě potřeme vejcem.
-
5
Pečeme 40minut, po prvních 20minutách snížíme teplotu na 200C.
-
6
Hotové šátečky po vyjmutí necháme chvíli stát a podáváme ještě vlažné.