Jablečné šátečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Hrozinky
  • 450 g Listové těsto
  • 120 g Cukr třtinový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 120.3 mg
  • Draslík 328.9 mg
  • Vláknina 10436.7 mg
  • Vitamín A 10436.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vykrojíme šest stejně velkých čtverců.

  • 2

    Rozinky propláchneme vodou a smícháme v míse s rozmačkaným máslem a hnědým cukrem.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 4

    Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince tak, aby zůstala celá. Na každý čtverec těsta položíme jedno jablko a naplníme směsí másla a cukru. Těsto potřeme vejcem rozšlehaným se špetkou soli, zavineme kolem jablek a rohy těsta k sobě pevně přimáčkneme. Šátečky naskládáme na navlhčený plech a ze všech stran ještě potřeme vejcem.

  • 5

    Pečeme 40minut, po prvních 20minutách snížíme teplotu na 200C.

  • 6

    Hotové šátečky po vyjmutí necháme chvíli stát a podáváme ještě vlažné.

Komentáře k receptu