Klobásy dušené v jablkách s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 39 g
- Sodík 951 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 75.8 mg
- Draslík 572.9 mg
- Vláknina 7525.3 mg
- Vitamín A 7525.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásy několikrát propíchneme vidličkou a po obou stranách je opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, oloupaná, na silnější plátky nakrájená jablka bez jádřinců, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Zvolna dusíme pod pokličkou.
-
2
Nakonec pokrm dochutíme majoránkou a podle chuti přisladíme.
-
3
Na nahřáté talíře upravíme klobásy a dušená jablka s cibulí. Posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.