Klobásy dušené v jablkách s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 400 g Jablka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 4 ks Klobása vepřová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 951 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 75.8 mg
  • Draslík 572.9 mg
  • Vláknina 7525.3 mg
  • Vitamín A 7525.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásy několikrát propíchneme vidličkou a po obou stranách je opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, oloupaná, na silnější plátky nakrájená jablka bez jádřinců, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Zvolna dusíme pod pokličkou.

  • 2

    Nakonec pokrm dochutíme majoránkou a podle chuti přisladíme.

  • 3

    Na nahřáté talíře upravíme klobásy a dušená jablka s cibulí. Posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.

Komentáře k receptu