Vejce s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Ovesné vločky
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 197.1 mg
  • Draslík 147.1 mg
  • Vláknina 1966.3 mg
  • Vitamín A 1966.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky namočíme na 30 minut do studeného mléka.

  • 2

    Slaninu rozkrájíme nadrobno, rozpustíme a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Po chvíli přilijeme rozšlehaná vejce, která jsme promíchali s vločkami, osolíme a mícháme, až vejce ztuhnou.

  • 3

    Hotový pokrm opepříme a posypeme nasekanou pažitkou.

  • 4

    Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny a s chlebem.

Komentáře k receptu