Telecí ražniči s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra telecí
  • 80 g Slanina vepřová
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Telecí kýta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Šalotka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 322.6 mg
  • Draslík 2126.4 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra, maso a slaninu nakrájíme na tenké plátky a střídavě s očištěnými hlavičkami žampionů a cibulkami napichujeme na jehly.

  • 2

    Špízy pokapeme olejem a opékáme je na pánvi na oleji po všech stranách asi 10 minut. Opečené špízy osolíme.

Komentáře k receptu