Telecí ražniči s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 19 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 322.6 mg
- Draslík 2126.4 mg
- Vláknina 1000 mg
- Vitamín A 1000 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná játra, maso a slaninu nakrájíme na tenké plátky a střídavě s očištěnými hlavičkami žampionů a cibulkami napichujeme na jehly.
-
2
Špízy pokapeme olejem a opékáme je na pánvi na oleji po všech stranách asi 10 minut. Opečené špízy osolíme.