Sleďové závitky s křenovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 23 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 168.8 mg
- Draslík 63.7 mg
- Vláknina 878.5 mg
- Vitamín A 878.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sledě očistíme, podélně rozkrojíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet.
-
2
Potom ryby poprášíme hladkou moukou a pečeme na másle po každé straně asi 7 minut dozlatova.
-
3
Nastrouhaný křen promícháme s ušlehanou smetanou, Poloviny sleďů potřeme křenovou pěnou, zavineme a upravíme na mísu. Ozdobíme snítkou petrželky a dílky omytého citronu.
-
4
Podáváme s bílým pečivem.