Štika na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 51 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 201 mg
- Draslík 236.2 mg
- Vláknina 1661 mg
- Vitamín A 1661 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce štiky osolíme a necháme chvíli odležet v chladu. Potom maso obalíme v mouce, smíchané s mletou paprikou.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, vložíme porce štiky, zvolna dusíme přibližně 15 minut do měkka.
-
3
Nakonec přidáme zakysanou smetanu a povaříme ještě 5 minut.
-
4
Porce štiky upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.
-
5
Podáváme s rýží nebo s bramborem.