Štika na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Štika obecná
  • 500 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 201 mg
  • Draslík 236.2 mg
  • Vláknina 1661 mg
  • Vitamín A 1661 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce štiky osolíme a necháme chvíli odležet v chladu. Potom maso obalíme v mouce, smíchané s mletou paprikou.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, vložíme porce štiky, zvolna dusíme přibližně 15 minut do měkka.

  • 3

    Nakonec přidáme zakysanou smetanu a povaříme ještě 5 minut.

  • 4

    Porce štiky upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.

  • 5

    Podáváme s rýží nebo s bramborem.

Komentáře k receptu