Makrela v jogurtu
Suroviny
- 200 g Makrela obecná
- 100 g Cibule sterilovaná
- 100 ml Jogurt bílý
- 100 ml Rajčatová šťáva
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 47.2 mg
- Draslík 261.2 mg
- Vláknina 1768.5 mg
- Vitamín A 1768.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou makrelu poprášíme moukou, osolíme a zprudka opečeme na oleji.
-
2
K hotové rybě přidáme nakládané cibulky, rajčatovou šťávu, pepř a sardelovou pastu. Nakonec vše polijeme jogurtem rozšlehaným s trochou citronové šťávy.
-
3
Podáváme s čerstvým chlebem.