Makrela v jogurtu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Makrela obecná
  • 100 g Cibule sterilovaná
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 100 ml Rajčatová šťáva
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 47.2 mg
  • Draslík 261.2 mg
  • Vláknina 1768.5 mg
  • Vitamín A 1768.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou makrelu poprášíme moukou, osolíme a zprudka opečeme na oleji.

  • 2

    K hotové rybě přidáme nakládané cibulky, rajčatovou šťávu, pepř a sardelovou pastu. Nakonec vše polijeme jogurtem rozšlehaným s trochou citronové šťávy.

  • 3

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu