Bramborové sýrové bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 1072.3 mg
  • Vláknina 15660.5 mg
  • Vitamín A 15660.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Vodu částečně vymačkáme, přidáme sůl, žloutky, kmín, nastrouhaný sýr a mouku. Vše promícháme a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Z těsta tvarujeme malé bochánky, vkládáme je na pánev, zploštíme lžící a pečeme v rozpáleném oleji.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu