Hovězí pečeně znojemská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1437 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 56.5 mg
- Vláknina 2063 mg
- Vitamín A 2063 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté maso protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a částečně osmahneme na 2/3 tuku. K cibuli přidáme maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.
-
3
Měkké maso vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a povaříme.
-
4
Šťávu procedíme přes hustý cedník, přisolíme a povaříme.
-
5
Sterilované okurky nakrájíme na plátky a krátce je podusíme na zbývajícím tuku.
-
6
Při podávání dáváme na každou porci dávku podušených okurek.