Hovězí pečeně znojemská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Okurky nakládané
  • 37.5 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1437 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 56.5 mg
  • Vláknina 2063 mg
  • Vitamín A 2063 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté maso protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a částečně osmahneme na 2/3 tuku. K cibuli přidáme maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a povaříme.

  • 4

    Šťávu procedíme přes hustý cedník, přisolíme a povaříme.

  • 5

    Sterilované okurky nakrájíme na plátky a krátce je podusíme na zbývajícím tuku.

  • 6

    Při podávání dáváme na každou porci dávku podušených okurek.

Komentáře k receptu