Slavonská bramborová polévka
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Slanina vepřová
- 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 30.3 mg
- Draslík 641.3 mg
- Vláknina 7200.4 mg
- Vitamín A 7200.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme studenou osolenou vodou. Přidáme celou cibuli a vaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a přidáme k bramborám. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky. Chvíli povaříme, okořeníme mletou paprikou a nakonec do polévky vmícháme smetanu a ocet.
-
2
Před podáváním vyjmeme cibuli.