Pasírované fazole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 51 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2333.6 mg
- Vláknina 40031.8 mg
- Vitamín A 40031.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočené fazole necháme přejít varem, vodu slijeme a nalijeme čerstvou horkou vodu. Přidáme oloupanou celou cibuli a fazole uvaříme hodně do měkka, poté vodu scedíme, fazole propasírujeme sítem.
-
2
Do fazolového pyré přidáme olej, utřený česnek, mletou papriku, pepř a sůl. Dobře promícháme, směs osmahneme na oleji.