Vepřové kotlety po staročesku
Suroviny
- 100 g Houby čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Mléko polotučné
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 0.17 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 78.5 mg
- Draslík 722.1 mg
- Vláknina 2390.3 mg
- Vitamín A 2390.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, maso osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na oleji. Podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka.
-
2
Měkké kotlety vyjmeme, do šťávy nalijeme mléko rozšlehané s moukou, přidáme houby a za stálého míchání uvedeme do varu. Za občasného zamíchání vaříme asi 15 minut.
-
3
Potom přidáme jemně nasekaný kopr, ocet, sůl a rozmícháme. Do omáčky vložíme kotlety a jen prohřejeme.
-
4
Podáváme s rýží, houskovými knedlíky nebo těstovinami.