Candát na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 439.5 mg
- Vláknina 16739.5 mg
- Vitamín A 16739.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme koření, vložíme očištěnou, na porce pokrájenou a osolenou rybu. Dusíme ji asi 15 minut, během dušení podléváme vínem. Měkké porce vyjmeme a vložíme na nahřátou mísu.
-
2
Ze zbylého másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, zředíme ji šťávou z ryby. Omáčku povaříme, přecedíme na candáta a zakapeme citronovou šťávou.