Telecí srdce dušené na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Slanina vepřová
  • 0.09 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Telecí srdce
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 281.8 mg
  • Draslík 728.5 mg
  • Vláknina 891.2 mg
  • Vitamín A 891.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné srdce nakrájíme na tenké plátky a protáhneme slaninou.

  • 2

    Na zbylé slanině a másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, plátky srdce poprášíme moukou a na slanině je krátce opečeme. Podlijeme trochou vývaru, opepříme a dusíme do měkka.

  • 3

    Omáčku můžeme vylepšit přilitím trochy bílého vína.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře k receptu