Telecí srdce dušené na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 25 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 281.8 mg
- Draslík 728.5 mg
- Vláknina 891.2 mg
- Vitamín A 891.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné srdce nakrájíme na tenké plátky a protáhneme slaninou.
-
2
Na zbylé slanině a másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, plátky srdce poprášíme moukou a na slanině je krátce opečeme. Podlijeme trochou vývaru, opepříme a dusíme do měkka.
-
3
Omáčku můžeme vylepšit přilitím trochy bílého vína.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.