Bažant s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bažant obecný
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 6 ks Jalovec
  • 4 ks Jablka
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 867 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 622 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 246.6 mg
  • Draslík 1524.2 mg
  • Vláknina 16469.5 mg
  • Vitamín A 16469.5 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého bažanta osolíme a prošpikujeme nudličkami slaniny. Zbylou slaninu rozškvaříme.

  • 2

    Na rozškvařené slanině opečeme bažanta po všech stranách, posypeme kořením a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut.

  • 3

    Nakonec přidáme oloupaná, jádřinců zbavená jablka a dopečeme. Během pečení bažanta podléváme.

Komentáře k receptu