Fenykl na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 29 mg
- Draslík 476.5 mg
- Vláknina 5665.8 mg
- Vitamín A 5665.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěný fenykl pokrájený na kousky, osmažíme. Zaprášíme moukou, znovu osmažíme, podlijeme trochou vody, rozmícháme, osolíme a dusíme do měkka.
-
2
Před koncem dušení přilijeme smetanu, slepičí vývar a ještě krátce podusíme.
-
3
Podáváme jako teplý předkrm.