Čekanka ve vaječné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 5 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 130.8 mg
- Draslík 303.6 mg
- Vláknina 8262.3 mg
- Vitamín A 8262.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou čekanku krátce povaříme v osolené vodě, ocedíme a nakrájíme na kousky, které podusíme na polovině dávky másla.
-
2
Ve zbylém másle zpěníme mouku, přilijeme mléko, rozšleháme a povaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme uvařená vejce rozkrájená na kostičky, měkkou čekanku, vše ještě povaříme.
-
3
Podáváme s dušenou rýží nebo s noky a s vařeným masem.