Šumavský houbový pekáček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 197.7 mg
  • Draslík 1399 mg
  • Vláknina 21600.4 mg
  • Vitamín A 21600.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme s bramborami.

  • 3

    Brambory a houby dáme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce s pažitkou, majoránkou a solí. V horké troubě zapečeme dozlatova.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu