Šumavský houbový pekáček
Suroviny
- 200 g Houby čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Strouhanka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Majoránka
- 1 kg Brambory vařené ve slupce
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 15 g
- Sodík 783 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 197.7 mg
- Draslík 1399 mg
- Vláknina 21600.4 mg
- Vitamín A 21600.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme s bramborami.
-
3
Brambory a houby dáme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce s pažitkou, majoránkou a solí. V horké troubě zapečeme dozlatova.
-
4
Podáváme se zeleninovým salátem.