Telecí dušené na protlaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 311 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a opečeme nasucho. Podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, máslo a dusíme doměkka.
-
2
Před koncem dušení šťávu rozředíme na potřebné množství a zahustíme bramborovou moukou rozmíchanou v trošce studeného mléka.