Housková nádivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Žemle tuková
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Mandle
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 897 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 345.8 mg
  • Draslík 450 mg
  • Vláknina 12230.3 mg
  • Vitamín A 12230.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 13.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2/3 žemlí nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Zbylé žemle nastrouháme.

  • 2

    Utřeme máslo se žloutky, přidáme vymačkané, prolisované žemle, sůl, koření, mandle a pevný sníh z bílků lehce smíchaný s ustrouhanou žemlí.

Komentáře k receptu