Housková nádivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 897 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 60 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 345.8 mg
- Draslík 450 mg
- Vláknina 12230.3 mg
- Vitamín A 12230.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 13.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2/3 žemlí nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Zbylé žemle nastrouháme.
-
2
Utřeme máslo se žloutky, přidáme vymačkané, prolisované žemle, sůl, koření, mandle a pevný sníh z bílků lehce smíchaný s ustrouhanou žemlí.