Slanečci v olejové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Slaneček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1723 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 153.8 mg
  • Draslík 858.4 mg
  • Vláknina 186.8 mg
  • Vitamín A 186.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky namočíme do studené vody na 12 hodin.

  • 2

    Potom ryby očistíme a nakrájíme na řezy široké asi 1 cm. Urovnáme na servírovací mísu.

  • 3

    Všechny přísady na omáčku kromě kopru a petrželky smícháme a nalijeme na slanečkové řezy. Posypeme nasekaným koprem a petrželkou.

  • 4

    Pokrm před podáváním dobře vychladíme.

Komentáře k receptu