Norská rybí vařená směs
Suroviny
- 500 g Tuňák vařený
- 500 g Brambory vařené
- 60 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 3 špetka Muškátový oříšek
- 3 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1001 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 114.3 mg
- Draslík 1068.3 mg
- Vláknina 5228.9 mg
- Vitamín A 5228.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 91.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z vařeného vykostěného tuňáka pokrájíme na kousky. Oloupané vařené brambory (z předešlého dne) pokrájíme na kostičky.
-
2
V hluboké pánvi (nebo hrnci) rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní za stálého míchání přiléváme smetanu a pomalu povaříme asi 10 - 15 minut. Přidáme maso z tuňáka, brambory, sůl, pepř, muškátový oříšek, citrónovou šťávu, dobře promícháme a krátce (asi 1 - 2 minuty) provaříme. Hned horkou rybí směs dáme na talíře a servírujeme.